ceva din ce conteaza

"Nu contează să ai mulţi bani, important este să ai destui." matem. Alexandru Ghe. Radu

miercuri, 19 martie 2014

Tara lui Traian

Azi pe prima pagina a ziarelor aparea sub aceleasi titluri aducatoare de raiting de catre cei insetati sa vada "sange" un articol despre nevinovatia comisarului Traian Barbuceanu si asta dupa ce majoritatea acelorasi ziare prezentau fara nicio ezitare in exprimare si redactare certitudinea vinovatiei sale  insotita de mascarada arestarii sale din urma cu cateva luni.
Pentru ca exista multa ignoranta, lipsa de profesionalism, superficialitate, incompetenta in societate, niciodata nu am exclus sa segmentul acesta al magistratilor ar fi ocolit de aceste defecte profesionale dar cu impact social major si am invatat sa fiu permanent rezervat in concluzii si aprecieri dupa receptionarea diverselor informatii primite chiar din surse rezonabil de credibile.

 Iata ca nu mereu tot ce se scrie in rechizitorii este corect, pentru ca sunt si procurori care:

1. sunt rau intentionati
2. sunt patimasi si cu exces de zel
3. nu au timp suficient sa cerceteze si trateaza superficial situatia in graba de a avea activitate intensa
4. sunt slab pregatiti pentru ca dupa ce in scoala s-au numarat printre mediocri odata ajunsi in sistem nu sunt preocupati de actul juridic in sine;
4. nu in ultimul rand gresind isi imagineaza scenarii eronate de la care nu se abat...

Si uite asa ajung sa fie trimisi pe topoganul acuzarii si al proceselor oameni care fie sunt nevinovati, fie incadrati gresit, iar pana sa se faca lumina, unii judecatori judeca mergand adesea pe povestea(rechizitoriu) colegilor procurori.

Dar cati oare pot dovedi contrariul cum a reusit Berbeceanu?
Acolo probabil au fost dovezi clare de abuz care vor deveni probe ce nu pot fi ignorate, adica suntem in situatia de la punctul 1.
Cum ramane insa cu situatiile de la punctele 2-4, caci acelea sunt mai greu de demonstrat, uneori practic imposibil si fie scapa infractori periculosi nedovediti, fie mai grav, platesc oameni nevinovati?!

Un comentariu:

  1. Intrebari la care niciodata nu vom gasi raspuns si mai rau decat atat, obosim sa mai intrebam si plecam din tara asta pentru ca nu vom reusi niciodata sa schimbam ceva.
    Pacattttt !!!

    RăspundețiȘtergere

Simti ca vrei sa spui ceva, scrie aici